31032020181036
Københavns Befæstning
  • Søg

Sved på panden

På Vestvolden er der fire spændende udfordringsbaner til både almindelige cykler og mountainbikes. Banerne udfordrer balancen og giver en kildrende fornemmelse i maven. 

Børn og voksne kan få gode oplevelser - med den historiske befæstning helt tæt på. Før 1. verdenskrig cyklede såkaldte cykelordonnanser med beskeder mellem  de forskellige kommandoposter.

Her finder du cykeludfordringsbanerne  

Husum

Rødovre

Brøndby 

Hvidovre

Få inspiration til hvad du kan på cykeludfordringsbanerne

Der er to ruteforslag til, hvordan du kommer rundt og ser Københavns Befæstning. De findes på befæstningens app (send en sms med teksten ”kbhb” til 1919 og modtag et link til applikationen).

  • Hurtigruten. Her kan du nå hele ruten på en dag og få en fornemmelse af befæstningens oprindelige funktion som forsvarsring rundt om København.
  • Befæstningsruten giver dig også detaljerne på ruten, som forbinder anlæggene i alle ni kommuner. Kommunerne arbejder sammen for at gøre det nemt at cykle til og imellem anlæggene.

Minifolder om cykelruter  

Endelig kan du høre fortællinger om befæstningens historie, mens du cykler. Der er fire historier à 40 min. hver tilknyttet en bestemt cykelrute på 10-14 km. De kan hentes via Befæstnings-app’en.

God cykeltur!