29032020194121

Gys og Gru

Som isnende kulde langs rygsøjlen breder uhyggen sig, når vi bevæger os ind i den mørke bunker. De spændende rum og de snørklede gange danner rammen om dette undervisningsforløb, der har historieskrivning og den gode fortælling i fokus. Vi skal høre spændende, sjove og uhyggelige historier, og eleverne lærer, hvordan de selv laver en fantastisk fortælling.

Forløbet henvender sig til dig, der sammen med din klasse skal arbejde med genrekendskab i dansk. 

Målgruppe: 4.-6. klasse

Varighed: 1 time og 30 minutter

Max. antal elever: 28

Pris: 850 kr. som dækker entré til bunkeren (250 kr.) og undervisningen (600 kr.)

OBS! Undervisningen og entré er gratis for folkeskoleklasser fra København og Rødovre Kommune. 

Periode: Forløbet udbydes hele året

Sted: Oplevelsescenteret Vestvolden, Ejbybunkeren, Jyllingevej 303, 2610 Rødovre. Indgang fra enten Jyllingevej eller via Ejbyvej.

Mødested: Foran bunkeren

Materialer

Tag dine elever med en tur i Ejbybunkeren, og lad bunkeren blive stemningssætter i undervisningsforløbet Gys og gru. I forløbet får eleverne mulighed for at gå på opdagelse i bunkeren, og finde spor, der kan hjælpe dem til at opklare mysteriet om soldaten, der spøger i gangene. 

Efter forløbet kan eleverne arbejde videre med genren, og skrive deres egen gyser med bunken som ramme. 

I denne vejledning får du:

1) En introduktion til den litteraturpædagogiske Teaching-Learning-Cycle-model (TLC), der kan bruges som et didaktisk planlægningsværktøj i arbejdet med genrebeherskelse. Her koblet til arbejdet med gysergenren og besøget i Ejbybunkeren. Hent her

2) En introduktion til gysergenren og dens stilistiske træk. Hent her

3) Konkrete undervisningsidéer. Under fanebladene før- og efteropgaver er TLC-modellens punkter, og de forskellige genretræk omsat til konkrete forslag til brug i undervisningen.