31032020175748
Københavns Befæstning
  • Søg

Har du en mobil?

Med en iPhone eller Android-telefon i lommen bliver dit besøg på Københavns Befæstning en helt ny oplevelse. Befæstningen har udviklet en række mobilapplikationer, som du enten kan bruge på udvalgte anlæg i fæstningsringen, eller når du er på farten.

Du kan bruge:

  • Befæstningen
  • Forsvundet i Tiden, Vestvolden
  • Forsvundet i Tiden, Trekroner
  • Koldkrigsspionen, Ejbybunkeren
  • Oversvøm, Oversvømmelsen
  • Regn med Krig, Charlottenlund
  • Regn med Krig, Kastrup 

Nedenfor kan du se mere om, hvordan du får en ny og spændende oplevelse på befæstningen.

iPhone/iPod
Applikationerne virker på iPhone 3GS/4 og iPod Touch 4G med iOS 4. Applikationerne fylder ca. 30 mb. og kræver dataabonnement samt GPS for at fungere.

Android
Applikationerne virker på telefoner med Android 2.0 eller højere og med en skærmopløsning på minimum 320x480. Dele af applikationerne kræver desuden lokationstjenesten aktiveret.

Audioguides på Københavns Befæstning
Selv uden en smartphone giver din mobiltelefon dig adgang til et væld af spændende historier om befæstningen. På søfortet Trekroner og langs Vestvolden ved Ejbybunkeren i Rødovre kan du bruge befæstningens audioguide til at høre historier om fæstningsværket.

På skiltene på strækningen finder du et telefonnummer, du kan ringe til og få fortalt historierne.

app
540x305_app.jpg
  •  

Befæstningen

Gå på opdagelse på Københavns Befæstning. Få overblik over alle oplevelser på Københavns Befæstning – fra de mange forter til cykelbaner og mobilspil. Find vej via kortet eller gå på opdagelse med den digitale kikkert.

Du kan også høre fire fængslende fortællinger skrevet af elever fra Forfatterskolen og indtalt af Jes Dorph-Petersen. Hver fortælling knytter sig til en cykelrute. Så på med høretelefonerne, op på cyklen og ud i naturen.

Med den digitale kikkert kan du få overblik over hele befæstningsringen og opdage skjulte historiske spor på flere af anlæggene. Du kan også finde åbningstider og adresser, læse historiske fakta, se billeder og video og let finde vej via Google Maps.

iPhone
app_store-small.png

Android:

OBS!
Har du downloadet applikationen "Københavns Befæstning" før den 14. september 2012, skal du nu downloade applikationen "Befæstningen" for at tilgå det seneste indhold.

Forsvundet i Tiden, Vestvolden

Der er sket noget mystisk på Københavns Befæstning. Drengen Mathias er forsvundet i tiden, og du skal hjælpe ham tilbage til nutiden. For at klare missionen skal du løse spørgsmål, hælde benzin på en dynamo og affyre en stor kanon.

Tag ud på Vestvolden, spil spillet og oplev en del af Københavns Befæstnings historie. Startpunktet er for enden af Avedøre Tværvej i Hvidovre

iPhone
app_store-small.png

Android:
 

Forsvundet i Tiden, Trekroner

Det er sket noget mystisk på Københavns Befæstning! Pigen Sara er forsvundet i tiden, og du skal hjælpe hende tilbage til nutiden. For at klare missionen skal du løse spørgsmål, fange breve i luften, affyre en stor kanon og meget mere.

Tag ud på søfortet Trekroner ved Langelinie for at spille Forsvundet i Tiden.


app_store-small.png

Android:
 

Regn med krig, Kastrup

Byg Kastrupfort som nyudnævnt kommandør på fortet. Du skal gøre forsvaret klar til 1. Verdenskrig. Har du de matematiske evner til at klare opgaverne i spillet, kan du til sidst forsvare Danmark.

I Regn med Krig forestiller vi os, at Danmark blev angrebet under 1. Verdenskrig. Derfor skal du forstærke Københavns Befæstning, inden krigen bryder ud.

Besøg Kastrupfort, spil spillet og lær om 1. Verdenskrig.


app_store-small.png 

Android:

Koldkrigsspionen, Ejbybunkeren

Vær med i et nervepirrende kapløb mod tiden, når du skal afsløre spionen i Ejbybunkeren.

Året er 1962. Cubakrisen har sat verden på randen af atomkrig, og en ukendt spion er i gang med at sabotere Ejbybunkeren. Sker det, er Københavns luftforsvar sat ud af spillet, og byen vil være forsvarsløs. 

Du må afsløre spionen, inden det er for sent!

Besøg Ejbybunkeren, spil spillet og lær om Ejbybunkerens historie.

OBS!
Applikationen er kun tilgængelig til iPhone.


app_store-small.png 

Oversvøm, Oversvømmelsen

Ta’ på tidsrejse i Oversvømmelsen og prøv at oversvømme Dyrehaven.

Var København blevet angrebet under 1. Verdenskrig, ville man forsvare sig ved at oversvømme et kæmpe område nord for byen. Heldigvis kom krigen aldrig til Danmark, så den store voldgrav, Oversvømmelsen, er aldrig blevet brugt. Nu kan du afprøve, hvordan Oversvømmelsen ville virke.

Besøg Oversvømmelsen ved Ermelundsstien og afprøv om sluserne virke


app_store-small.png

Android:
 

540x305_oversvoem_stemme.jpg
Oversvømmelsen: skilt
540x305_oversvoem_2.jpg
540x305_oversvoem_galop.jpg
  •  

Regn med krig, Charlottenlund

Byg Charlottenlundfort som nyudnævnt kommandør på fortet. Du skal gøre forsvaret klar til 1. Verdenskrig. Har du matematiske evner til at klare opgaverne i spillet, kan du til sidst forsvare Danmark.

I Regn med Krig forestiller vi os, at Danmark blev angrebet under 1. Verdenskrig. Derfor skal du forstærke Københavns Befæstning, inden krigen bryder ud.

Besøg Charlottenlundfort, spil spillet og lær om 1. Verdenskrig.


app_store-small.png 

Android: