29032020202100
Københavns Befæstning
  • Søg

Det kan du opleve

  •  
Befæstningens Dag 2015

Befæstningens Dag 2015

Kom til Københavns Befæstningsdag søndag den 27. september 2015

Vestvolden opruster på brofronten

Vestvolden opruster på brofronten

Opførelsen af to nye broer giver storkøbenhavnerne et unikt rekreativt område på Køben-havns Befæstning vest for hovedstaden.

Snør løbeskoene

Snør løbeskoene

Løb i grønne og historiske omgivelser. Næsten hele Vestvolden er blevet asfalteret og belyst, så det er trygt at færdes der, også når det er mørkt.

Audioguides

Audioguides

På Vestvolden i Rødovre og søfortet Trekroner kan du høre spændende historier fra Befæstningen på din mobiltelefon

Befæstningslege

Befæstningslege

Bliv inspireret til sjove lege på Befæstningen. Prøv fx Krigsfanger på flugt eller Bag fjendens linjer.

Cykelfortællinger

Cykelfortællinger

Hør fire spændende fortællinger inspireret af Befæstningen. Historierne er skrevet af studerende fra Forfatterskolen og indtalt er Jes Dorph-Petersen

Spændende udfordringsbaner

Spændende udfordringsbaner

På Vestvolden er der tre udfordringsbaner til både almindelige cykler og mountainbikes. Banerne udfordrer balancen og giver en kildrende fornemmelse i maven.

På rulleskøjter

På rulleskøjter

Vestvolden har en 10 km lang sti med finkornet asfalt. Her kan du rulle i trafiksikre omgivelser og samtidig opleve de historiske anlæg på Københavns Befæstning på nært hold.

I soldaternes fodspor

I soldaternes fodspor

Kom med ind bag de store jernporte på Vestvolden. Vi går på opdagelse på volden og udforsker de lukkede krudtmagasiner og kaponiere.

Lejrliv

Lejrliv

Eleverne løfter teltdugen og kravler ind i fortiden. Vi besøger soldaternes teltlejr, hvor vi oplever soldaternes hverdag.

Forsvundet i tiden

Forsvundet i tiden

Ved hjælp af iPods kobler eleverne fortiden med nutiden. Eleverne oplever, hvordan soldaterne havde det for 100 år siden og hjælper en forsvundet dreng.

Ta' på skattejagt

Ta' på skattejagt

Prøv Vestvoldens sjove skattejagt i Hvidovre. Kan du løse gåderne og finde det hemmelige kodeord?

Bliv bedre til at rulle

Bliv bedre til at rulle

Få undervisning i, hvordan du får fart i rulleskøjterne

Gå på opdagelse

Gå på opdagelse

Vestvolden vrimler med gamle batterier, ammunitionsrum og kaponierer. Både langs voldgraven, på selve volden og ud til voldgaden kan du opdage de historiske bygninger.

Få pulsen op

Få pulsen op

Langs Vestvolden er der gode muligheder for at få pulsen op. Hop i rulleskøjterne og skøjt på Voldgadens finkornede asfalt. Du kan også prøve kræfter med Befæstningens cykeludfordringsbaner.

Cykelture

Cykelture

Vestvolden er den ideelle baggrund for en cykeltur. Med sine 14 kilometer kan du både få gang i benmusklerne og gå på opdagelse i voldens mange spændende bygninger.

Vestvolden

Partnerskabet bag revitaliseringen af Københavns Befæstning har i samarbejde med de fire Vestvolds-kommuner - København, Rødovre, Brøndby og Hvidovre, Kræftens Bekæmpelse og Skoletjenesten igangsat 14 projekter på Vestvolden. De 14 projekter kan samles under overskrifterne leg, motion og læring.

Leg
Den godt 15 km lange vold er i sig selv en fantastisk legeplads med sine stejle skråninger, gamle betonbygninger og gode gemmesteder i krat og bevoksning. På Vestvolden er der etableret følgende 'legeprojekter':

Mobilspillet Forsvundet i tiden, hvor du med din smart-phone kan hjælpe Mathias tilbage fra 1. verdenskrig, hvor han er havnet gennem et hul i tiden.

Fire cykeludfordringsbaner med hop, sving og pumptracks. Alle kan køre på banerne med alle typer cykler. Når alle baner er færdige, er der én i hver voldkommune. 

Bevægelseskompagnier, hvor skoler, institutioner og foreninger kan lege organiserede lege på Vestvolden. Der er udstyr i grejbankerne i Hvidovre, Rødovre og Husum.

Rulleskøjtebane om voldens sydligste ende i Hvidovre. Her kan du i fred og ro øve dig i at stå på rulleskøjter.
Bystævne-legepladsen i Husum bliver omdannet til en historisk legeplads med svævebane og udkigsposter. Den nye Legeplads står klar i sommeren 2013.

Motion
Vestvolden er en grøn korridor med en asfaltbelagt sti, der krydser mange store indfaldsveje til Københavns. Det gør den til en oplagt pendlerrute og motionssti for bløde trafikanter. Der er lavet følgende 'motionsprojekter':

Lys og asfalt på Voldgaden i Rødovre, Brøndby og Hvidovre. Asfalten er glat og bliver fejet hver 14. dag, så Voldgaden nu er blandt de bedste rullestrækninger i København.

Stibroer over Jyllingevej og Vestbanen skal gøre det lettere for cyklister, rulleskøjteløbere og gående at færdes på Voldgaden. Planen er, at broerne skal stå færdige i 2014.

Sundhedsspor i Rødovre, hvor du kan løbe en rute på ca. 2 km, og derefter aflæse dit kondital på tavlerne. Sporet starter ved Espelunden Idrætsanlægs klubhus.

Læring
Københavns Befæstning er et fantastisk sted at udforske historien. Den har ligget gemt og glemt i næsten 100 år, og er derfor særdeles velbevaret. Man kan bogstavelig talt røre ved historien. På Vestvolden formidler følgende projekter den spændende historie:

Skoletjenesten har tre undervisningsforløb i Rødovre og et i Hvidovre. Her kan 0. til 6. klasser opleve, hvordan livet som soldat på Vestvolden var under 1. verdenskrig.

Skilte og foldere. Der er opsat skilte langs hele Vestvolden og ved de nye pladser og aktiviteter. I de store skilte finder du foldere om Vestvolden og i Hvidovre også en skattejagt.

Historisk vandring i Rødovre. Fra Ejbybunkeren til artillerimagasinet er der opsat pæle med telefonnumre, som du kan ringe til og få fortalt historien om netop det sted, hvor du står.

Det gamle artilleritogsmagasin i Rødovre bliver genopført. Når det er færdig er det 30m langt, og vil kunne bruges til arrangementer og aktiviteter. Der kommer også toilet.

Udvalgte betonbygninger bliver sat i stand. Det er ikke tanken, at de skal se nye ud, men forfaldet skal bremses og skaderne, som vind og vejr har skabt, udbedres.

Forsvundet i tiden: Nyeste mobil-helte

  •  
ImageDescription

Vestvolden

18.11.2016

ImageDescription

Vestvolden

18.11.2016

ImageDescription

Vestvolden

18.11.2016

ImageDescription

Vestvolden

01.10.2016

ImageDescription

Vestvolden

27.09.2016

ImageDescription

Vestvolden

24.09.2016

ImageDescription

Vestvolden

21.09.2016

ImageDescription

Vestvolden

21.09.2016

ImageDescription

Vestvolden

21.09.2016

ImageDescription

Vestvolden

21.09.2016