31032020185419
Københavns Befæstning
  • Søg

Det kan du opleve

  •  
Befæstningens Dag 2015

Befæstningens Dag 2015

Kom til Københavns Befæstningsdag søndag den 27. september 2015

Cykelfortællinger

Cykelfortællinger

Hør fire spændende fortællinger inspireret af Befæstningen. Historierne er skrevet af studerende fra Forfatterskolen og indtalt er Jes Dorph-Petersen

Rigets overlevelse

Rigets overlevelse

Eleverne prøver kræfter med forhandlinger, samarbejde, afstemninger og politiske beslutninger, når kampen om rigets overlevelse går i gang.

Experimentarium flytter ind i fortet

Experimentarium flytter ind i fortet

Garderhøjfortet slår portene op for offentligheden i september. Experimentarium står for formidlingen af fortet og befæstningens spændende historie.

Største landfort

Største landfort

Garderhøjfortet er det største landfort i fæstningsringen. På trods af sin imponerende størrelse er fortet godt skjult. Hele anlægget er nemlig nedgravet i en bakke.

Garderhøjfortet

En gruppe private borgeres greb i egne lommer førte til, at Garderhøjfortet – det største fort i Københavns Landbefæstning – blev bygget.

Ikke langt fra Jægersborg Station i Gentofte finder du Garderhøjfortet, der er det største fort i Københavns Landbefæstning. 

Men ikke kun den imponerende størrelse adskiller Garderhøjfort fra resten af befæstningen. Fortet havde en ganske usædvanlig begyndelse.

Politikerne kunne ikke blive enige om finansieringen af fortet og Københavns Befæstning. Derfor tog en gruppe borgere selv affære. Almindelige danskere indsamlede den svimlende sum af 1,5 millioner kroner – i en tid, hvor en øl kostede fem øre – og fortet blev en realitet.

Garderhøjfortet blev udrustet med kraftige kanoner i pansertårne, mindre kanoner og maskingeværer i forsvindingstårne. Og selv om man ikke interesserer sig for krig, krudt og kugler, giver fortet et fantastisk indtryk af en spændende tid i dansk historie og politik.

Fortet åbnede for offentligheden i september 2013 og giver med sine udstillinger, lavet af Experimentarium, mulighed for at opleve fortets historie med alle sanser. Prøv at affyre fortets lille kanon, send morsebeskeder til din ven og træn i gymnastiksalen ligesom soldaterne gjorde det. Der arrangeres dagligt rundvisninger i fortets pansertårn hvor man kan se de nyrenoverede 15 cm kanoner. 

Læs mere på: Garderhøjfort.dk