31032020175931
Københavns Befæstning
  • Søg

Ta' cyklen til Befæstningen

To grønne cykelruter binder hele befæstningsringen sammen. Prøv Hurtigruten på 64 km eller Befæstningsruten på 90 km.

Politikerne i de ni befæstningskommuner har givet håndslag på at gøre det nemt og bekvemt at tage cyklen til Københavns Befæstning. Samarbejdet er mundet ud i "Cykelstrategi Københavns Befæstning". I projektet går kommunerne sammen om at etablere to cykelruter, der binder befæstningen sammen.

Download cykel-folder med beskrivelser og kort

Download oversigtskort over de to cykelruter

De ni kommuner er Dragør, Tårnby, Hvidovre, Brøndby, Rødovre, København, Gladsaxe, Gentofte og Lyngby-Taarbæk. Kræftens Bekæmpelse har koordineret samarbejdet og arbejder dermed sammen med kommunerne i det yderste led, når det gælder sundhedsfremme.

En tilgængelig befæstning
Igennem årene har byudviklingen gjort det svært for bilister at komme til befæstningens mange anlæg. Nogle ligger godt gemt i villakvarterer, og mange kan kun opleves til fods eller på cykel. På grund af den store afstand mellem anlæggene er det oplagt at vælge cyklen, når turen går mod Københavns Befæstning. Derfor giver alle ni kommuner i Cykelstrategien deres bud på, hvordan de kan gøre det endnu mere attraktivt at tage cyklen i hverdagen og i fritiden. De to cykelruter slutter sammen i en ring fra anlæg til anlæg.

Cykelruter med natur og stærk fortællekraft
Den korteste rute er Hurtigruten, der er 64 km lang. Tanken er, at besøgende kan nå hele ruten på en dag og få fornemmelsen af befæstningens oprindelige funktion som beskyttende ring omkring København. I 2010 kørte cykelløbet Copenhagen Cycling befæstningens hurtigrute. Befæstningsruten er ca. 90 km. lang, hvor besøgende kan gå i dybden med de historiske detaljer. 

Hver rute har deres kvalitet, men de forbinder begge befæstningens anlæg via gode, naturskønne cykelstier med udsyn til en række af de gamle befæstningsværker.

Cykling forebygger kræft
Kræftens Bekæmpelse vil have flere op på cyklen i dagligdagen, da fysisk aktivitet forebygger kræft. 

”Begge ruter eller udsnit af ruterne kan bruges både til hverdagsformål, men også når familien skal på weekendtur,” siger Camilla Liv Andersen, der er projektleder i Kræftens Bekæmpelse. 

Hun fortsætter:

”Generelt er Kræftens Bekæmpelse interesseret i gode forhold for cyklisterne, så cyklen bliver attraktiv til den daglige transport. På den måde indarbejdes motion i dagligdagen men uden at man egentlig tænker motion som en sur pligt, men mere som noget man bare gør.”