29032020201209
Københavns Befæstning
  • Søg

Der er kommet vand i oversvømmelsen

Den 23. august 2012 indviede miljøminister Ida Auken og Gentoftes borgmester Hans Toft de nye oplevelser i Ermelunden.

300 5. klasseselever fra Gentofte dystede i Oversvømmelsens nye skattejagt. Eleverne måtte bane sig forbi de mange nysgerrige naboer og andre interesserede, der var mødt op for at se det enorme anlæg blive vagt til live. Her hørte de miljøministeren og Gentoftes borgmester fortælle om, hvordan frygten for tyskerne efter nederlaget i 1864 fik den danske stat til at bruge enorme summer på et forsvarsanlæg, der ikke blev brugt - før nu. 

Ministeren og borgmesteren glædede sig over, at anlægget i dag kan bruges i kampen mod "klimafjenden", og de oversvømmede kældre den bringer med sig.

Gå selv på opdagelse
Du kan selv gå på opdagelse i det enorme ingeniørværk, som Oversvømmelsen er. Du kan se den frilagte spærredæmning 1 ved Soløsevej og batteriet ved Klampenborgvej. Med din smartphone kan du få en virtuel oplevelse af de voldsomme vandmasser, der kunne have fyldt oversvømmelsesanlægget. Du kan gå på skattejagt, og du kan lære om Oversvømmelsens historie på skiltene og i folderen. Skattejagten og folderen finder du i det store skilt på Klampenborgvej over for posemandens hus.

Befæstningen er kaldt til kamp mod klimafjenden
Oversvømmelsen i Ermelunden er en lang voldgrav, der kunne fyldes med vand, hvis fjenden forsøgte at angribe København fra nord. I dag strømmer en lille bæk med regnvand i Oversvømmelsens enge. Bækken kan vokse og gå over sine breder, når der kommer kraftig regn, så det vand, der falder i dele af Ermelunden, frem over ikke havner i kloakken med fare for at oversvømme folks kældre. I stedet siver vandet langsomt ned i jorden.

FOTO: Jeppe Lund, Villabyerne

Oversvømmelsen: Ministertale
Oversvømmelsen: indvielse
Oversvømmelsen: skilt
Oversvømmelsen: mobilapp
Oversvømmelsen: elever
Oversvømmelsen: skattekort
Oversvømmelsen: gåtur
Oversvømmelsen: pæl
  •